Κινητικές Διαταραχές Οισοφάγου

Κινητικές Διαταραχές Οισοφάγου
Αχαλασία

Ο οισοφάγος χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα του για τη μεταφορά της τροφής από το στόμα στο στομάχι. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με την βαρύτητα αλλά και κυρίως με τις περισταλτικές κινήσεις του σε συνδυασμό με την χαλάρωση του σφιγκτήρα που υπάρχει πριν το στομάχι.

Η διαταραχή της νεύρωσης του οισοφάγου συνέπεια αυτοάνοσης διεργασίας έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει την ιδιότητα του αυτή και αντί για περισταλτικές κινήσεις που προωθούν τη τροφή να κάνει ταυτόχρονες ή καθόλου συσπάσεις.

Αναλυτικά

Κινητικές Διαταραχές Οισοφάγου
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους περιστασιακά. Προκαλείται συνήθως από ένα πολύ χαλαρό οισοφαγικό στόμιο με τη συνύπαρξη ή όχι μικρής η μεγαλύτερης διαφραγματοκήλης., Σε κάποιους όμως αυτό συμβαίνει συχνά και μπορεί να προκαλεί και ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα που απαιτούν συχνή ή καθημερινή φαρμακευτική αγωγή. Οι περισσότεροι τα καταφέρνουν και αντιμετωπίζονται συντηρητικά.

Αναλυτικά

Κινητικές Διαταραχές Οισοφάγου
Διαφραγματοκήλη

Η διαφραγματοκήλη μπορεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος της παλινδρόμησης. Αλλά και από μόνη της όταν είναι μεγάλη και εισέρχεται μεγάλο μέρος του στομάχου ή και άλλα κοιλιακά όργανα, όπως το έντερο και ο σπλήνας στο θώρακα δημιουργεί σημαντικά προβλήματα όπως δυσφαγία, εμετοί, πόνος κυρίως στο θώρακα και δύσπνοια

Αναλυτικά

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.